Eräänä iltana havahduin siihen, että minulla on
yhteensä melkein kolme metriä keittokirjoja. On kalaruokakirjoja,
kasvisruokakeittokirjoja, eri maiden ruokiin erikoistuneita kirjoja ja kuten
jokaisella naisella: myös laihdutuskeittokirjoja;) Jotkut kirjat ovat täynnä
roiskeita ja hiirenkorvilla, mutta on myös niitä, joista en ole koskaan
kokannut mitään. Etenkin matkamuistokeittokirjat ovat usein jääneet hyllyyn
odottamaan sopivaa matkakuumetta. Ihaillessani kirjarivistöjäni mietin kuinkahan
kauan menisi jos kokkaisin jokaisesta keittokirjastani edes yhden reseptin
viikossa. Laskin kirjat ja sain tulokseksi 70 kpl lukuun ottamatta
leivontakirjoja, viinikirjoja ja pieniä reseptivihkosia, joita on kertynyt
liian paljon. Moni meistä omistaa kauniita astioita, koruja tai kenkiä, muttei
raaski käyttää niitä. Eikö tavaroiden tulisi tuottaa iloa ihmisille? Mitä iloa siis
on käyttämättömillä keittokirjoilla? Tämän keittokirjaprojektini tavoitteena onkin
esitellä kerran viikossa jokin keittokirjoistani ja kokata lauantain tai
sunnuntain menu kyseisen kirjan resepteistä. Siispä 70 viikon projekti
alkakoon!
Kiva ajatus!
VastaaPoista