Moderna Mamman -kirjan reseptit ovat peräisin seuraavilta moderneilta italialaisilta äideiltä: Giulia Bellesso, Emanuela Consortini, Silvia Fontana, Veronica Grandi, Angela Di Marcantonio, Barbara Marchione, Grazia Mirabelli, Bruna Molinaro, Lorenza Porciello, Annabella Rovatti, Rosanna Salamati ja Monica Sinvani.
Kirjassa on italialaiseen tapaan ohjeita Antipasteihin, Primiin, Secondiin ja Dolceihin. Reseptejä löytyy tietysti pastoihin ja risottoihin ja yhteen pizzaan, mutta myös mm. Mozzarella-Saltimboccaan (kuva yllä vasemmalla).
Kirjan kuvat ovat konstailemattoman rustiikkisia, kuten kotiruualle sopiikin, mutta samalla annokset näyttävät hyvin herkullisilta. Vai mitä sanotte tästä yllä oikealla olevasta Vadelmatiramisun kuvasta?
Ensi viikonloppuna kokkaan modernien mammojen ohjeilla Uunikalaa tomaatin ja kesäkurpitsan kera, Kalkkunaa gorgonzola-sienikastikkeessa ja Perunagratiinia.
Uunikalaa tomaatin ja kesäkurpitsan kera
600 g vaaleaa kalaa fileenä esim. turskaa
250 g mozzarellaa
4 kypsää pihvitomaattia
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basilikaa
ruohosipulia
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tomaatit ja kesäkurpitsat ½ cm:n paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi.
- Kaada oliiviöljy uunivuoan pohjalle ja peitä pohja tomaattisiivuilla. Asettele puolet kalafileistä tomaattien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Seuraavaksi kerros mozzarellasiivuja ja viimeiseksi puolet kesäkurpitsasiivuista. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset kunnes kaikki ainekset on käytetty. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista uunissa noin 20 - 25 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja vihannekset pehmeitä.
- Silppua tuoreita yrttejä vuoan pinnalle ennen tarjoilua.
Kalkkunaa Gorgonzola-sienikastikkeessa
4 kalkkunan rintafilettä
100 g gorgonzolaa tms. sinihomejuustoa
200 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
½ tl chilijauhetta
1 dl punaviiniä
½ dl vispikermaa
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
- Silppua puhdistetut sienet ja murskaa valkosipuli. Sekoita sieniin valkosipuli, chili, suolaa ja pippuria.
- Paista seosta öljyssä pannulla muutama minuutti.
- Lisää pannulle punaviini ja anna kiehahtaa kokoon.
- Lisää pannulle sinihomejuusto pieninä paloina ja lopuksi kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun paistat kalkkunafileet.
- Paista kalkkunafileet toisella pannulla kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele fileet lautasille ja kaada päälle gorgonzola-sienikastiketta. Koristele persiljalla.
Perunagratiini
1 kg perunoita
3 dl maitoa
100 g pehmeää voita
25 g aurinkokuivattuja tomaatteja
375 g mozzarellaa
3 munaa
150 g parmesaania raasteena
4 rkl korppujauhoja
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
- Kuori ja pilko perunat. Keitä perunoita noin 10-12 minuuttia. Kaada perunoista vesi pois ja muusaa ne. Lisää muusiin puolet voista, munat, maito, kourallinen parmesaaniraastetta, suolaa, pippuria ja ripaus muskottipähkinää.
- Voitele uunin kestävä vuoka ja korppujauhota se.
- Levitä vuokaan puolet perunamuusista ja sen päälle kerros mozzarellasiivuja. Levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit.
- Levitä tomaattien päälle loppu muusi ja sen pinnalle kerros korppujauhoja, loput parmesaaniraasteesta ja loppu voi pieninä nokareina.
- Paista gratiinia uunissa 190 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pinta on hyvin ruskistunut.
Tämä perunagratiini on mukaelma perinteisestä
Napolilaisesta reseptistä. Vinkkinä mainitaan, että gratiiniin voi lisätä myös
kinkkua (esim. 100 g parmankinkkua), makkaraa tai oliiveja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti