perjantai 13. kesäkuuta 2014

Idee Créme Bonjour

Idee Créme Bonjour II, juustoisia reseptejä ruoanlaittoon ja leivontaan


Tämä pieni kirjanen on ilmeisestikin joskus 90-luvulla tuotteiden mukana saatu lahja siltä ajalta kun Creme Bonjour on tullut markkinoille ja sitä oli tapana aluksi tunkea ihan joka ruokaan J
Viereinen kuva esittelee Creme Bonjour valikoiman 90-luvulta. Tuolloin varmaankin Cajun mausteseos oli todella eksoottista. On hauska katsoa miten makumme on muuttunut vuosien saatossa, mutta kestosuosikit kuten vakosipuli ja katkarapu ovat edelleen valikoimissa.

Kirjasta löytyy arkisia ruokaohjeita keittoihin, liharuokiin, kalaruokiin, kastikkeisiin, leipiin ja piiraisiin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Creme Bonjourilla voi terästää mm. perinteistä kesäkeittoa, lihapullia ja pastakastikkeita. Voileipäkakkuihin Créme Bonjour on aivan erinomainen tuote. 






Ykkössuosikikseni vuosien varrella on tästä kirjasta muodostunut Kirjava kanakeitto.  Myös Cajun-keittiön katkarapupataa ja Hunajaista Stroganoffia on tullut maisteltua useamman kerran.



















Kirjava kanakeitto


1,5 l vettä
suolaa
½ dl riisiä
1 punainen paprika 
1 vihreä paprika
1 sipuli
pieni kesäkurpitsa
öljyä
currya
basilikaa
meiramia
2 valkosipulinkynttä 
noin 300 g broilerin suikaleita
1 dl pakastemaissia
1 rasia yrttimaustettua tai pippuri Creme Bonjouria

  1. Laita vesi, suolaa ja riisi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
  2. Suikaloi tällä välin paprikat, sipuli ja kesäkurpitsa. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista siinä kasviksia 5 minuuttia. Mausta ja kaada kasvikset kattilaan.
  3. Ruskista pannulla broilerisuikaleet ja lisää ne kattilaan. 
  4. Lisää kattilaan pakastemaissi ja Creme Bonjour. Hauduta noin 5 minuuttia ja tarjoile vaalean leivän kera.


Hunajainen stroganoff


500 g naudan paistia kuutioituna
1 sipuli silputtuna
voita
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
1 tlk tomaattipyreetä
2 rkl hunajaa
1 rasia pippuri Creme Bonjouria
1 maustekurkku paloiteltuna






  1. Ruskista lihapalat ja sipulit voissa paistinpannulla ja siirrä ne kattilaan. 
  2. Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutio, mausteet ja tomaattipyree. Peitä kattila kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti kunnes lihakuutiot ovat kypsiä. 
  3. Lisää kattilaan hunaja ja Creme Bonjour. Hauduta noin 5 minuuttia. 
  4. Ripottele Stroganoffin pinnalle maustekurkkukuutiot ja tarjoile perunamuusin tai riisin kera.


Ensi viikonloppuna kokeilen kirjasta itselleni uutta reseptiä Muhevaa broilerihöystöä, jonka salaisuus piilee banaanissa.

Muheva broilerihöystö


400 g broilerin rintafileitä suikaloituina
1 purjo suikaloituna
1 tölkki massia tai minimaissia
öljyä
2 dl vettä
½ dl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rasia Yrtti- tai Valkosipuli Creme Bonjouria (itse käytin uutta Savuinen BBQ –makua)
1 banaani
yrttisuolaa
rosmariinia

  1. Ruskista broilerisuikaleet ja purjot paistokasarissa. 
  2. Lisää maissit, vesi, chilikastike ja soija. Hauduta 15 minuuttia.
  3. Lisää Creme Bonjour, viipaloitu banaani ja mausta suolalla ja rosmariinilla. Hauduta vielä 5 minuuttia. Tarjoile riisin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti